Familiebogen Caretoons Bøger Thumbnail

Diabetesforeningen, Steno Diabetes Center

Familiebogen – vores hverdag med type 2-diabetes

Hvordan taler man om type 2-diabetes hjemme om spisebordet? Hvad er type 2-diabetes, og hvordan skal man agere og forholde sig til lidelsen i hverdagen? Hvad gør den ubudne gæst ved psyken, familielivet, børnene, parforholdet? Bogen tager afsæt i hele familien fra 13-50+ og gengiver nogle af de udfordringer, som mange oplever i hverdagen med type 2-diabetes. Et bredt miks af information gennem et lige så bredt miks af interaktion rammer den brede målgruppe af patienter og pårørende fra opslag til opslag.

Bogen har fokus på tidlig opsporing og forebyggelse af type 2-diabetes hos især unge pårørende og er lavet for Diabetesforeningen, Steno Diabetes Center, Region Hovedstaden og Region Syddanmark. Formålet med publikationen er, at den kan bruges bredt:

  1. Ved nydiagnosticering, hvor sundhedspersonalet gennemgår spørgsmål sammen med patient/pårørende.
  2. Ved udlevering til patienter, som kan tage den med hjem til læsning med familien.
  3. Ved indlæg sammen med medlemsblad.
  4. I workshops ved oplæg fra sundhedsprofessionelle.
  5. Som let tilgængeligt redskab gennem publikation på hjemmeside.
Læs på dansk Læs på engelsk

Vi har samarbejdet med Caretoons om at udvikle en interaktiv bog til undervisning af familier, hvor minimum én person har type 2-diabetes. Vi var meget begejstrede for Caretoons’ evne til at sætte sig ind i målgruppens situation og imponerede over deres grundige research i den indledende proces. Caretoons var undervejs nemme at komme i kontakt med, og effektive i opgaveløsningen, ligesom de var omstillingsparate, når vi undervejs fik feedback fra målgruppen. Endelig er vi meget glade for det endelige produkt, som vi synes er blevet relevant for målgruppen og brugbar i undervisningssammenhæng. Ud over faglige detaljer er der gjort meget ud af formen, og det er tydeligt, at Caretoons har meget at byde på i forhold til den kreative proces.

Seniorforsker Dan Grabowski (Steno) og projektleder Tue Helms Andersen (Diabetesforeningen)