Illustration fra Vilmers blodsukkerballade

Børnebog:

Familiebog om type 1-diabetes:

Vilmers blodsukkerballade

Insulin, kulhydrater og blodsukker mig her og der. Det er en omvæltning af de helt store, når ens barn får type 1-diabetes, og hverdagen med ét vendes på hovedet. Følelserne skvulper over, reglerne dominerer, søskende bliver tilsidesat, og sammenholdet bliver sat på prøve. Bogen her tager jer som familie i hånden gennem en svær tid – fra det første hospitalsophold til månederne efter diagnosticeringen, når bølgerne har lagt sig, og rutinerne begynder at indfinde sig.

Historien brydes op af fakta i børnehøjde og en overskuelig indføring i alt fra mad, motion og diabetes-devices til svære følelser og store spørgsmål.

Det er en familiebog, der er beregnet til at blive læst op sammen, for, som vores hovedperson Vilmer siger:”Sammen kan vi alt!”

Quiz

Quiz-tid

I kan lave quizzer om alt muligt! Fx. om ting, I har lavet sammen i familien eller om de nye ting, I lærer på sygehuset. I skal bruge papir, blyant eller tusser og saks.

Download quiz
Voksentips

Voksentips

Det er helt naturligt at blive berørt i dit barns nærvær, og det vigtige er her, at dit barn mærker en tro på, at tingene bliver bedre, og at der er sammenhold i familien.

Download tips til forældre
Hjernescanning

Hjernescanning

Hvilke tanker fylder inde i dit hoved? Prøv at tegne dine egne tankebobler. Dine bobler kan være store eller små – alt efter, om det er tanker, der fylder meget eller lidt.

Download materiale
Badge

Badge

Sejt – du er bestået første trin af diabetesskolen – godt gået. Print og klip dit eget fede mærke og sæt det på blusen med en sikkerhedsnål. Eller hæng det op på dit værelse.

Download badge